Commerciële Pluimveehouders willen meer controle op hobbypluimveehouders

Commerciële Pluimveehouders willen meer controle op hobbypluimveehouders

Twee commerciële pluimveehouders in Overijssel willen meer controle bij hobbyhouders. Deze commerciële houders bevinden zich in de zone rond de hobbypluimveehouder waar vogelgriep uitbrak en waar de dieren inmiddels geruimd zijn. Door de maatregelen die gelden in deze zone lijden deze commerciële houders financiële schade. Zij willen betere controle op de afschermplicht en het pluimvee  van hobbyhouders elk kwartaal screenen. Liefst zien zij dat alle houders van november tot februari alle pluimvee binnenhouden.

KleindierNed, de belangenbehartiger van hobbypluimveehouders stelt dat de voorgestelde maatregelen het probleem niet oplossen. Lees hier onze reactie.