Tentoonstellingen met hoenders en watervogels vanaf 1 september

Tentoonstellingen met hoenders en watervogels vanaf 1 september

Vanaf 1 september 2024 is het in een groot deel van Nederland weer toegestaan om evenementen met hoenders en watervogels te organiseren. Dit verheugende nieuws markeert een belangrijke stap in de richting van normalisatie. In de regio’s 7, 10 en 19 (regio’s met veel commerciële pluimveebedrijven) blijven de restricties helaas voorlopig van kracht.

Tentoonstellingen zijn van groot belang voor de instandhouding van (zeldzame) rassen van hoenders en watervogels. Samen met KLN heeft KleindierNed het ministerie weten te overtuigen van het belang van de evenementen en het verwaarloosbare risico voor verspreiding van vogelgriep via deze tentoonstellingen.

Zie dit artikel in de Staatscourant voor meer informatie.